• Neem contact op:055 203 41 06
 • Ons adres:Roggestraat 111, Apeldoorn
 • Openingstijden:09:00 uur - 17:30 uur

Mediation Apeldoorn

Een echtscheiding is een emotionele en intensieve periode, die veel praktische en zakelijke zaken met zich mee brengt. Onze mediator in Apeldoorn, Tulay Karasu, helpt jullie graag met een efficiënte, oplossingsgerichte en persoonlijke aanpak door de echtscheiding heen. Zo krijgen u en uw partner een stukje zekerheid en duidelijkheid in een onzekere tijd. Samen met Tulay leggen jullie afspraken vast, zonder dat er een rechtszaak bij komt kijken.

 • Onze mediator in Apeldoorn heeft vele jaren ervaring
 • Voor juridische bijstand en mediation
 • Een vrijblijvend en gratis spreekuur
 • Ook ’s avonds kunt u op afspraak terecht
 • Voorkom hoge kosten voor een gerechtelijke procedure
 • Bespreek uw situatie in een vertrouwde omgeving

Bent u benieuwd wat een echtscheidingsmediator voor uw situatie kan betekenen? Of wilt u graag meer informatie over mediation in Apeldoorn? Neem contact op via 055 203 41 06 om kennis te maken.

Bel: 055 203 41 06

Wat is mediation in Apeldoorn?

Mediation is een vorm van bemiddeling waarbij partijen onder begeleiding van een mediator gezamenlijk op zoek gaan naar een oplossing. Onze echtscheidingsmediator begeleidt en helpt u en uw partner, om afspraken te maken omtrent de financiën en de zorg van uw kinderen. Ook biedt een mediator een luisterend oor en advies om u ook emotioneel bij te staan. Door het inschakelen van een mediator voorkomt u dat de situatie escaleert en tot een rechtszaak leidt.

Hoe gaat onze mediator in Apeldoorn te werk?

Onze mediator in Apeldoorn hanteert een persoonlijke aanpak, waarbij beide partijen tegelijk worden begeleid door het voeren van gesprekken en het geven van advies. Zo worden jullie stap voor stap door het echtscheidingsproces heen geleid. Alle gemaakte afspraken worden vastgelegd.

De kinderen

Scheiden heeft niet alleen een grote impact op het leven van u en uw partner, maar natuurlijk ook op de kinderen. Onze mediator Tulay Karasu helpt u met een regeling over de kinderen en geeft tips hoe u ‘het gesprek’ met uw kind aangaat. Geef uw kind(eren) de ruimte om gevoelens te uiten en de situatie een plekje te geven.

De financiën

Een scheiding brengt ook vele financiële onzekerheden met zich mee. Kunt u bijvoorbeeld uw woonlasten wel betalen? Redt u het financieel als alleenstaande ouder? En hoe wordt het pensioen verdeeld? Allemaal vragen waar jullie tijdens de sessies antwoord op krijgen. Andere financiële punten zijn bijvoorbeeld:

 • Kinderalimentatie
 • Kindgebonden budget
 • Partneralimentatie
 • Toeslagen
 • Bruto-nettoberekening

De woning

Waarschijnlijk gaat een van jullie, of gaan jullie beiden, het huidige huur- of koophuis verlaten. Maar hoe werkt dit precies? En wat zijn de mogelijkheden? Onze mediator gaat jullie hier tijdens de gesprekken over informeren en adviseren.

Goede communicatie is van belang

Een echtscheiding is een pijnlijke en onzekere periode die een drastische impact op zowel u en uw partner als de kinderen heeft. Goede communicatie bepaalt hoe dit proces verloopt, maar emoties kunnen een goede communicatie dwarsliggen. Onze mediator in Apeldoorn, Tulay Karasu, leeft zich in beide partijen in en vertegenwoordigt beide belangen. Zij doet er alles aan om het mediationproces samen met jullie in goede banen te leiden, om een gerechtelijke procedure te voorkomen. Mediation is meestal van korte duur en daardoor ook kostenbeperkend.

Respectvol uit elkaar gaan met behulp van mediation

Mediation betekent dat u samen met uw partner zoekt naar een oplossing om escalaties te voorkomen. Met name wanneer het kinderen betreft, is het belangrijk om de situatie op respectvolle wijze te benaderen. U en uw partner blijven immers ook na de echtscheiding ouders en moeten daarom op zoek naar een nieuwe omgangswijze. Met het oog op de kinderen en uw eigen belang moet dit in goede banen worden geleid. Meestal lukt dit met de hulp van een mediator. Ook bij een eigen onderneming speelt professionele voor- en nazorg een grote rol. Het maken van afspraken is belangrijk om te voorkomen dat de continuïteit van de onderneming in gevaar komt.

Mediator Apeldoorn: onze professionele standaard

Tulay Karasu staat geregistreerd in het register van de Nederlandse orde van advocaten. Zij heeft een specialisatie in het rechtsgebied personen- en familierecht , waaronder echtscheidingsadvocaat. Deze registratie verplicht de advocaat of mediator elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen voor dit rechtsgebied.

Neem contact op met Familierecht Apeldoorn

U kunt iedere maandag van 10:00 tot 11:00 uur bij het gratis spreekuur van de mediator in Apeldoorn terecht. Maak daarvoor wel een afspraak. Tijdens het spreekuur kunt u uw juridische probleem kosteloos en vrijblijvend aan ons voorleggen. U krijgt dan een kort juridisch advies. Inschrijven voor een gesprek doet u via het contactformulier.

Wenst u bijstand of bent u benieuwd of mediation uitkomst biedt? Neem dan contact op met Familierecht & Mediation Apeldoorn via 055 203 41 06

Array

Familierecht & Mediation Apeldoorn
Roggestraat 111
7311 CC Apeldoorn

Tel: 055 203 41 06
E-mail: info@familierecht-apeldoorn.nl