• Neem contact op:055 203 41 06
  • Ons adres:Roggestraat 111, Apeldoorn
  • Openingstijden:09:00 uur - 17:30 uur

Kinderalimentatie

Heeft u kinderen met een leeftijd onder de 21 jaar en gaan u en uw partner scheiden of uit elkaar? Dan blijven jullie beide verplicht om op financieel vlak voor de verzorging en opvoeding van de kind(eren) te zorgen. Deze onderhoudsplicht heet kinderalimentatie. Bij het ontvangen of het betalen van kinderalimentatie maakt het niet uit of u gehuwd of ongehuwd was. Om tot goede afspraken te komen met uw ex en de hoogte van de kinderalimentatie te bepalen, kunt u juridische hulp inzetten. Door onze familierechtadvocaat in te schakelen zorgt u voor duidelijke afspraken en een eerlijk proces. in.

Onze familierechtadvocaat:

  • Is persoonlijk betrokken
  • Heeft meer dan 12 jaar ervaring
  • Vindt een passende oplossing op maat

Meer weten over alimentatie of over andere diensten waar onze familierechtadvocaat jullie mee kan ondersteunen? Neem dan contact met ons op via onderstaande buttons.
Array

Wat is kinderalimentatie en wanneer heeft u hier recht op?

Kinderalimentatie is de financiële ondersteuning, die de niet-verzorgende ouder vaak moet betalen aan de verzorgende ouder. Meestal blijven de kinderen bij één ouder wonen of zijn ze meer bij de één dan bij de ander. Ook als uw ex-partner meer verdient is het aanvragen van kinderalimentatie mogelijk. Op deze manier zijn de kosten voor opvoeding en verzorging gedekt en eerlijk verdeeld. Let erop dat het hierbij alleen gaat om de wettelijke ouder(s) van de kinderen.

Kinderalimentatie wanneer u niet getrouwd bent geweest

Kinderalimentatie is een regeling tussen wettelijke ouders. Het gaat er hierbij niet om of u wel of geen relatie of huwelijk met de andere wettelijke ouder van uw kind had.

Hoeveel kinderalimentatie betaalt de betalende partij?

Het doel van kinderalimentatie is om de levensstandaard van uw kind(eren) zo min mogelijk te veranderen, nadat jullie uit elkaar gaan. De hoogte van de alimentatie verschilt per situatie en hangt af van een aantal zaken:

  • Het gezinsinkomen
  • De draagkracht bij de betalende partij. Is het financieel wel mogelijk om kinderalimentatie te betalen?
  • De omgangsregeling
  • De behoefte van het kind
  • Het kindgebonden budget

Tulay Karasu, onze familierechtadvocaat, helpt u en uw ex-partner graag om de hoogte van de alimentatie te berekenen.

Voor welke periode betaalt of ontvangt u kinderalimentatie?

Wettelijk betaalt of ontvangt u kinderalimentatie tot uw kind 21 jaar is. Wanneer uw kind bijvoorbeeld gehandicapt is en daardoor niet zelfstandig kunt leven, kan het zijn dat de alimentatieverplichting ook na het 21ste levensjaar van uw kind nog geldig is.

Kinderalimentatie vanaf 18 jaar

Wanneer uw kind 18 is ontvangt het kind de alimentatie van u of uw ex-partner. De ontvangende ouder krijgt het geld dan niet meer uitbetaald.

Neem contact op met Familierecht Apeldoorn

Wilt u een passende financiële oplossing vinden? Neem dan contact met ons op. Tulay Karasu helpt u en uw partner graag met het zoeken naar een goede regeling.

Array

Familierecht & Mediation Apeldoorn
Roggestraat 111
7311 CC Apeldoorn

Tel: 055 203 41 06
E-mail: info@familierecht-apeldoorn.nl