• Neem contact op:055 203 41 06
 • Ons adres:Roggestraat 111, Apeldoorn
 • Openingstijden:09:00 uur - 21:30 uur

Echtscheidingsadvocaat Apeldoorn

Een echtscheiding is een zwaar proces. Naast het verdriet moeten er een hoop juridische en financiële zaken worden geregeld. Onze echtscheidingsadvocaat in Apeldoorn neemt graag uw zorgen uit handen door u of u en uw partner te begeleiden. Een echtscheidingsadvocaat helpt van het begin tot het einde van het officiële scheidingsproces. Echtscheidingsadvocaat Tulay Karasu dient het echtscheidingsverzoek in bij de rechter, helpt met het maken van afspraken over het verdelen van de bezittingen en stelt indien van toepassing een ouderschapsplan op.

 • Juridische bijstand en mediation
 • Erg persoonlijk betrokken
 • Echtscheidingsadvocaat met 12+ jaar ervaring
 • Voor de particulier en de ondernemer

Benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op via het onderstaande telefoonnummer of mail en bespreek met ons geheel vrijblijvend uw situatie.

Array

Waar kan onze echtscheidingsadvocaat u bij helpen?

Tulay Karasu, onze echtscheidingsadvocaat, heeft de juiste juridische kennis in huis op het gebied van echtscheidingszaken, om zowel de particulier als de ondernemer te helpen met onder andere:

 • De regelingen met betrekking tot kinderen
 • Kinderalimentatie
 • Partneralimentatie
 • Het in kaart brengen en verdelen van bezittingen en schulden, zoals een woning, onderneming of uw inboedel
 • Afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden (met vennootschapsrechtelijke aspecten)
 • Verdeling van pensioenen

Alle afspraken die te maken hebben met de scheiding worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Door een echtscheidingsadvocaat is de scheiding sneller afgehandeld, valt hij vaak voordeliger uit komen ex-partners niet tegenover elkaar te staan.

Verbreking samenleving

Bent u ongehuwd, maar wonen u en uw partner samen of hebben jullie een samenlevingscontract? Ook dan is het van belang goede en duidelijke afspraken te maken, over het huis, de financiën en de kinderen. Als jullie kinderen hebben is een ouderschapsplan bij het verbreken van het samenlevingscontract verplicht. Onze advocaat of mediator helpt jullie hier graag bij. Meestal komt er bij dit proces geen rechter kijken, maar als u en uw partner het niet met elkaar eens worden zal de rechter beslissen over de geschilpunten. Indien er geen samenlevingscontract is opgesteld of er niets is afgesproken op financieel gebied, behoudt ieder zijn eigen vermogen. Het is aan jullie om samen met de advocaat of mediator de gemeenschappelijke goederen te verdelen.

Een betrokken advocaat

Naast het juridische aspect speelt emotie en gevoel uiteraard een grote rol bij echtscheidingen. Tulay Karasu luistert naar u en is erg betrokken, zodat u samen met Tulay Karasu een passende oplossing weet te vinden, die het beste aansluit op uw wensen. Onze echtscheidingsadvocaat hanteert een efficiënte, oplossingsgerichte en persoonlijke aanpak.

Tulay Karasu: erkend echtscheidingsadvocaat in Apeldoorn

Onze echtscheidingsadvocaat Tulay Karasu is gespecialiseerd in het rechtsgebied personen- en familierecht en staat officieel geregistreerd als echtscheidingsadvocaat. Om als echtscheidingsadvocaat geregistreerd te blijven staan, haalt Tulay elk kalenderjaar de verplichte opleidingspunten. Zo blijft ze zichzelf ontwikkelen en weet ze precies hoe ze u moet helpen.

Een andere vorm van echtscheidingsbemiddeling: mediation

Naast haar werkzaamheden als advocaat is mr. Karasu echtscheidingsmediator. Willen u en uw partner de echtscheiding in goed overleg afwikkelen, zonder een gerechtelijk proces? Dan is mediation een uitstekende keuze. Mr. Karasu leeft zich tijdens het bemiddelen in beide partijen in en vertegenwoordigt ook beide belangen. Mediation is doorgaans van korte duur en daarmee kunt u in veel gevallen kosten besparen. Tulay Karasu doet er alles aan om een gerechtelijke procedure te voorkomen.

Wat is het verschil tussen een echtscheidingsadvocaat en een mediator?

Het grootste verschil tussen een mediator en een echtscheidingsadvocaat is dat een mediator altijd aan de slag gaat met beide partijen, dus met u en uw partner. De mediator begeleidt en helpt jullie met het maken van beslissingen en het zoeken naar oplossingen. Deze beslissingen maken jullie samen. Verloopt de communicatie tussen jullie beiden niet goed, dan is het aan te raden dat beide partijen afzonderlijk worden vertegenwoordigt door een echtscheidingsadvocaat. De echtscheidingsadvocaat probeert dan voor één partij het maximale eruit te halen. De communicatie verloopt dan ook vaak tussen advocaten. Als jullie nog goed overweg kunnen met elkaar is het ook mogelijk een gezamenlijke echtscheidingsadvocaat in te huren. Het is wettelijk verplicht dat een echtscheidingsadvocaat het verzoek van scheiding indient bij de rechtbank.

Kosten echtscheidingsadvocaat

Aan een echtscheiding zijn diverse soorten kosten verbonden. Zo heeft u te maken met:

 • Griffierecht (kosten voor de rechtbank)
 • Kosten van gemeentelijke uittreksels
 • Eventueel een deurwaarder
 • Kosten van de echtscheidingsadvocaat of mediator

De laatste kosten hangen samen met hoeveel er geregeld moet worden en hoeveel u zelf kunt en wilt doen. Nadat de advocaat met u heeft kennisgemaakt en alle omstandigheden heeft doorgenomen, kan er een goede inschatting van de totale echtscheidingsadvocaatkosten worden gemaakt.

Contact

Bent u op zoek naar een echtscheidingsadvocaat in Apeldoorn of bent u benieuwd naar welke manier van scheiden voor u het meest geschikt is? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op: we denken graag met u mee.

Array

Familierecht & Mediation Apeldoorn
Roggestraat 111
7311 CC Apeldoorn

Tel: 055 203 41 06
E-mail: info@familierecht-apeldoorn.nl